Vloerisolatie het middel tegen koude voeten

Gepubliceerd door op april 21, 2021 in Uncategorized | Geen reacties

Wat u moet weten over vloerisolatie

Heeft u in uw huis regelmatig last van koude voeten? Wat kan helpen is het aandoen van lekker warme sokken. Maar als een niet, of niet goed, ge├»soleerde vloer de oorzaak is is er nog wel een andere manier om van uw koude voeten verlost te worden. Als uw huis voorzien is van een kruipruimte, dan is het aanbrengen van vloerisolatie een ‘koud’ kunstje! U leest hieronder meer over het aanbrengen van vloerisolatie.

Vloer isoleren vanuit de kruipruimteVloer isoleren

U kunt de vloer in huis eenvoudig (laten) isoleren door het laten aanbrengen van isolatiemateriaal onder de vloer. U merkt waarschijnlijk direct resultaat in de vorm van warmere voeten en minder stookkosten. Kou en vocht van onderen worden door vloerisolatie tegengehouden. U zult merken dat de temperatuur in huis een paar graden zal stijgen na het aanbrengen van vloerisolatie Dat kan in de winter wel 3 graden schelen!

Aanbrengen van vloerisolatie

De meeste kruipruimtes onder woningen zijn gemiddeld tussen de 30 centimeter en 1 meter hoog. Deze ruimte bevat lucht, en lucht geleidt temperatuur. Door onder de vloer in de kruipruimte een isolatielaag aan te brengen, kan koude lucht, en ook vocht, niet langer vanuit de kruipruimte omhoog gaan.

Voldoende ruimte?

Voldoen ruimte onder de vloer is wel een voorwaarde voor het veilig aanbrengen van vloerisolatie. Bij een houten vloer is minimaal 35 centimeter nodig onder de houten balken. Bij een betonnen vloer is minimaal 50 centimeter ruimte onder de vloer nodig. Specialisten in het aanbrengen van isolatie kunnen prima beoordelen of uw kruipruimte hoog genoeg is voor het aanbrengen van vloerisolatie.

Vloerisolatie aanleggen als u geen kruipruimte heeft

Heeft u geen kruipruimte onder uw woning? Geen probleem! Zonder kruipruimte zijn er nog twee alternatieven om uw vloer te isoleren. U kunt uw vloer dan laten isoleren vanaf de bovenzijde, of u kunt een nieuwe vloer met een hoge(re) isolatiewaarde (laten) leggen.

Kunnen wij u helpen bij het zoeken naar een goede specialist in vloerisolatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Comment

U e-mail adress wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.