Platte dakbedekking voor groen dak

Gepubliceerd door op november 8, 2021 in Dakbedekking | Geen reacties

Platte dakbedekking voor sedumdak

Een sedumdak is een voorbeeld van een groen dak. Hierbij is het dak volledig begroeid met kleine vetplantjes. Een groen dak is een unieke vorm van dakbedekking die alleen geschikt is voor platte daken. Hierbij is het wel belangrijk dat u de juiste dakbedekking hebt die als basis kan dienen voor het sedumdak. Wij vertellen u hier graag meer over in dit blog.

Welke dakbedekking is nodig voor een groen dak?

Er zijn verschillende daken die geschikt zijn als basis voor een sedumdak. Dat zijn:

  • Betondaken
  • Daken met EPDM of Bitumen
  • Platte daken of daken met een helling van minder dan 45 graden

Niet geschikt voor een sedumdak?

Heeft u dakpannen, golfplaten, zinken daken of sandwichpanelen als dakbedekking? Dan is uw dak op dit moment niet in de juiste staat om er een groen dak van te maken. Is uw dak wel plat en wilt u er toch een sedumdak van maken? Dan is het belangrijk dat u van tevoren nieuwe dakbedekking laat aanbrengen, zoals EPDM of Bitumen.

Houd rekening met het gewicht

Een sedumdak zal zorgen voor extra veel gewicht op het platte dak. Dit moet het dak natuurlijk wel kunnen houden. De vetplantjes zelf zijn niet het zwaarste, maar alles bij elkaar zal een groen dak zorgen voor flink wat extra kilo’s die uw dak moet kunnen dragen. Houd in ieder geval rekening met 40 kilo extra per vierkante meter. Afhankelijk van het pakket dat u kiest voor uw groen dak, kan het gewicht oplopen tot wel 80 kilo extra per vierkante meter.

Doe altijd een dakinspectie vooraf

Laat altijd een ervaren dakdekker komen om een grondige dakinspectie uit te voeren voordat u een sedumdak gaat plaatsen. Hierbij wordt niet alleen gekeken of het dak geschikt is voor een groen dak, maar er wordt ook gecontroleerd op eventuele zwakke plekken of beschadigingen. Deze moeten namelijk eerst gerepareerd worden om lekkages of zelfs verzakkingen te voorkomen.

Sedumdak laten aanleggen

Wilt u ook dakbedekking laten aanleggen voor een sedumdak? Maar weet u niet welk dakdekkersbedrijf u hiervoor kunt benaderen? Vul dan het contactformulier in. Wij verwijzen u met alle plezier door naar een professionele dakdekker bij u in de buurt.

Comment

U e-mail adress wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.