Dak lekkage Rotterdam

Gepubliceerd door op juni 15, 2021 in Dak lekkage | Geen reacties

Nieuwe woning controleren op daklekkage

Bent u net verhuisd naar een andere woning en heeft u last van vochtige plekken in het huis? Dan is het verstandig om uw nieuwe woning te laten controleren op daklekkages. Een daklekkage kan op den duur voor veel schade zorgen. Alhoewel een daklekkage vaak klein begint, waarbij u een paar druppels opvangt met een emmer tijdens een flinke stortbui, kan dit al snel uitlopen tot grote schade aan de houten draagbalken. Wees er daarom altijd op tijd bij! In dit blog vertellen wij u graag meer over de meest voorkomende oorzaken van een daklekkage in Rotterdam.

Het platte dak

Daklekkages ontstaan vaak bij platte daken. Huizen met een plat dak van gemiddeld 10 jaar of ouder zijn hier vrij gevoelig voor. Dit komt door de vele naden die in het platte dak zitten. Wanneer het vriest of warm weer is, gaat het materiaal krimpen of uitzetten. Hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan die vervolgens voor lekkages zorgen.

Gevolgen van daklekkage voor de gezondheid

De gevolgen van een daklekkage zijn vervelend en kunnen u veel geld gaan kosten. Wanneer het vocht via de lekkage in de houten constructie van uw huis gaat zitten, kan dit gaan rotten en tot verzwakking leiden. Naast de flinke kosten heeft een daklekkage ook een slecht effect op de gezondheid van alle inwoners. Het krijgen van een allergische reactie komt vaak voor dankzij de mogelijke schimmel- en zwamvorming op vloeren, plafonds en muren.

Daklekkage voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Wees daarom op uw hoede voor eventuele daklekkages. Vertrouwt u een vochtige plek niet? Dan is de hulp inroepen van een echte professional verstandig! Ga nooit zelf het dak op om een daklekkage te repareren. De dakdekker is ervaren en weet op een professionele manier het lek te dichten. Weet u niet zeker of uw dak wel of geen lekkage heeft? Dan kunt u altijd contact opnemen voor extra informatie over hoe u een daklekkage in Rotterdam kunt herkennen.

Comment

U e-mail adress wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.